Zakenbank dicht Tesla grote toekomst toe

Ondanks de eerder gerapporteerde zware verliezen voor Tesla, verhoogt zakenbank Morgan Stanley het koersdoel met een flinke sprong naar 420 euro. Dit niveau zou het aandeel over een jaar moeten bereiken, een stijging van ruim negentig procent ten opzichte van afgelopen vrijdag.

De conclusie die zakenbank Morgan Stanley trekt is dan ook niet gebaseerd op de recente kwartaalcijfers of de aandelenemissie waarover Tesla-topman Elon Musk nadenkt om de boel te kunnen blijven financieren. De verwachting stoelt op de hype rondom de zelfrijdende auto’s waar tech-giganten zoals Apple, Google/Alphabet en Uber aan werken.

Analist Adam Jones voorziet dat zelfrijdende auto’s en gedeelde auto’s bijna de volledige productie van autofabrikanten zal gaan uitmaken. Tesla beschikt dan tussen de tech-giganten en fabrikanten over het beste uitgangspunt voor deze toekomst, aldus Jones.

Een vloot van 600.000 Tesla’s

Bovendien gelooft Jonas dat Tesla binnen anderhalf jaar plannen zal onthullen voor een mobiliteitsdienst op basis van een eigen app. Met de Model 3 als basis zou dit in 2018 realiteit moeten zijn. Op dat moment nog met menselijke bestuurders, maar dat is een kwestie van tijd. Tegen 2025 zou er dan een vloot van 600.000 Tesla’s rijden…

Nog niet zo lang geleden gaf een concurrerende zakenbank juist een verkoopadvies omdat de torenhoge verwachtingen al in het prijsniveau van het aandeel zitten. Elke hobbel die het bedrijf gaat tegenkomen op dit toekomstpad zal Tesla zwaar kunnen raken, aldus UBS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.