Zeven per dag

Nog ruim 2.300 APK-bedrijven moeten voor 1 mei 2014 investeren in een platen- of rollenremmentestbank. Na die datum is het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter niet meer toegestaan. Dat blijkt uit cijfers die de RDW onlangs aan RAI Vereniging heeft kenbaar gemaakt.

Half januari hadden 2.315 bedrijven nog geen platen- of rollenremmentestbank. Begin december was dat aantal nog 2.416. Omgerekend naar het aantal nu nog beschikbare werkdagen, betekent dit dat alle leveranciers van remmentestbanken gezamenlijk per dag gemiddeld zeven platen- of rollenremmentestbanken moeten plaatsen. RDW waarschuwde erin 2011 al voor dat uitstel van investeren dure gevolgen kan hebben.

Als autobedrijven op het laatste moment massaal besluiten over te gaan tot de aanschaf, zijn problemen waarschijnlijk niet te voorkomen. De bankenleveranciers hebben te maken met levertijden en in het geval van een rollenbank zijn er wellicht bouwkundige ingrepen noodzakelijk. Tenslotte moet de geïnstalleerde remmentestbank ook nog worden gekeurd.

In de praktijk gaat dus heel wat tijd zitten tussen de aanschaf en de uiteindelijke datum waarop de remmentestbank in gebruik kan worden genomen voor APK-keuring. En als de APK2-bedrijven te lang met investeren wachten, zullen sommige bedrijven misgrijpen. Zij mogen dan vanaf 1 mei 2014 geen APK2-keuringen meer uitvoeren totdat ze alsnog over een remmentestbank beschikken.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *