bekeken: 3651 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,82)

Anwb: Eco-band biedt nauwelijks voordelen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 februari 2015, 09:11

Leestijd: < 1 minuut

Eco-banden zouden zich moeten onderscheiden door betere milieu-eigenschappen, zuiniger verbruik en moeten minder geluid produceren. Echter, volgens Anwb blijkt uit hun zomerbandentest dat deze banden nauwelijks voordelen bieden ten opzichte van andere banden.

“Zo blijkt met name dat de grip op een nat wegdek minder is dan bij een normaal model van hetzelfde merk”, aldus de bond. Bij de test zijn normale banden en eco-banden van Michelin, Continental, Bridgestone en Hankook met elkaar vergeleken. “De Hankook Kinergy scoorde zelfs op droog wegdek en op slijtage minder dan het normale model. Voordelen voor het milieu op het gebied van brandstofverbruik, geluid en slijtage zijn er nauwelijks.”

Voor de test onderzocht Anwb 35 zomerbanden verdeeld in twee bandenmaten, 185/60 R14 (16 stuks) en 205/55 R16 (19 stuks). “De beste banden in de test zijn de Continental Premium Contact 5 en de Michelin Primacy 3”, concludeert Anwb.

Tekort schieten

Hoewel het EU-label in de afgelopen jaren heeft geholpen om banden beter te maken, schiet het volgens de bond tekort als informatie voor de consument. “Zij kunnen namelijk aan een label niet aflezen of een band goed of slecht is. Bij het onderdeel remmen op nat wegdek scoren de beste band (Kumho HS51) en de slechtste band (Nankang Econex) beiden op een B-label. In de praktijk blijkt een flink verschil. Bij een plotselinge noodstop bij een snelheid van 80 kilometer per uur is de remweg ruim twaalf meter langer.”

Bekijk hier alle resultaten van de zomerbandentest >>

Tags: , , , , , ,

Restwaarde: zekerheid of…Honda-topman treedt af door…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties