bekeken: 2958 x
Waardeer dit artikel:
582 votes, average: 2,74 out of 5582 votes, average: 2,74 out of 5582 votes, average: 2,74 out of 5582 votes, average: 2,74 out of 5582 votes, average: 2,74 out of 5
(2,74)
(Inloggen is vereist)

Apollo Vredestein onderzoekt rubberalternatief

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 mei 2012, 09:08

Leestijd: 1 minuut

Apollo Vredestein is als partner van het EU-Pearls project betrokken bij het onderzoek naar bronnen van natuurrubber. Doelstelling van het project is het vinden van een Europees alternatief voor natuurrubber van de rubberboom, die veelal in Azië groeit. Natuurrubber is ook in de bandensector onmisbaar.

In veel toepassingen kan natuurrubber niet worden vervangen door een synthetische variant. Daarom zoeken verschillende Europese onderzoeksorganisaties en industriële partners naar een alternatief. Dat is mogelijk gevonden in de Russische paardenbloem en Guayule.
Het vinden van geschikte omstandigheden voor de groei van de planten in Europa, het optimaliseren van de opbrengst en kwaliteit van het natuurrubber en de juiste extractiemethoden zijn belangrijke onderdelen in het onderzoek. Dit moet vervolgens leiden tot optimaal gebruik van de grondstof in een eindproduct, zoals banden.

De onderzoeksresultaten van het project worden in september dit jaar tijdens het afsluitende congres van het EU-Pearls consortium in Wageningen gepresenteerd.

Op 30 mei kom je tijdens het Nationaal Bandencongres ook alles te weten over de banden en de branche, maar ook over het nieuwe bandenlabel. De website www.nationaalbandencongres.nl bevat meer informatie.

Tags: , , , , ,

A1 Automotive nieuwe partner…Recall brandstoflekkage Suzuki…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties