bekeken: 286 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Arnd Franz opvolger John Quinn bij LKQ

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 15 augustus 2019, 16:11

Leestijd: < 1 minuut

LKQ kondigt een wisseling van de wacht aan in het management van zijn Europese tak. Daar gaat John Quinn, executive vice president en ceo, met pensioen. Zijn opvolger per 1 oktober is Arnd Franz, op dit moment chief operating officer.

LKQ Europe is het moederbedrijf van onder meer Sator-Fource, LKQ Belgium, het Britse ECP en het Duitse Stahlgruber. Arnd Franz (foto) trad in april dit jaar in dienst bij LKQ. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij actief voor Mahle, meest recent als corporate executive vice president en lid van de raad van bestuur. Hij was verantwoordelijk voor Mahle’s wereldwijde automotive verkopen en ontwikkeling, inclusief de business unit aftermarket.

John Quinn kwam bij LKQ in 2009 in dienst als chief financial officer. Begin 2015 werd hij ceo van LKQ Europe. Onder zijn leiding verdrievoudigde de omzet van deze tak, mede door een reeks overnames (Stahlgruber in Duitsland, Rhiag in Italië en Tsjechië). LKQ is in Europa momenteel de grootste distributeur van onderdelen voor de automotive aftermarket, met een omzet van ongeveer zes miljard dollar, behaald in ruim twintig Europese landen.

Integratie

De benoeming van Arnd Franz past in de regie van LKQ Corporation, zegt president en ceo Dominick Zarcone. “Ik heb het volste vertrouwen in zijn vermogen om de integratie en verbetering van onze operationele processen te versnellen. Onder zijn leiding zullen we ons succes in Europa verder uitbouwen.” Behalve in Europa heeft LKQ ook activiteiten in de VS en Taiwan.

Tags: , , , ,

Launch vernieuwt…Personeelstekort bij een op de…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties