bekeken: 2323 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Arnhem geeft 1000 euro voor oude diesel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 15 november 2018, 10:42

Leestijd: < 1 minuut

De gemeente Arnhem looft een slooppremmie uit van duizend euro voor oude dieselauto’s. Het gaat om personenauto’s op diesel, met een datum eerste toelating van vóór 1 januari 2005. Voor de premie komen Arnhemmers in aanmerking die in de milieuzone wonen of ondernemers die een eenmanszaak in de milieuzone hebben.

Vanaf 1 januari 2019 mogen personauto’s op diesel van voor 2005 niet meer de milieuzone van Arnhem in. Handhaving gebeurt met een geautomatiseerd digitaal camerasysteem. Vanaf 1 januari tot 1 april 2019 krijgen overtreders alleen nog een waarschuwing. Wie daarna nog de milieuzone binnenrijdt met een oude dieselauto, riskeert een boete van 230 euro per keer.

Ontheffing

In enkele gevallen kan de gemeente een uitzondering maken. Euro 4-diesels of hoger bijvoorbeeld, oldtimers, kampeerauto’s of auto’s die om medische redenen zijn aangepast kunnen ontheffing krijgen. Ook is het mogelijk om maximaal twaalf keer per jaar een dagontheffing aan te vragen.

Luchtkwaliteit

Op basis van berekeningen gaat de gemeente ervan uit dat de maatregel leidt tot een verlaging van 17,5 procent van de uitstoot van roetdeeltjes en 10 procent van de uitstoot van fijnstof. De gemeente vermeldt daarbij dat uit onderzoek blijkt dat de luchtvervuiling in heel Gelderland weliswaar is afgenomen, maar dat de luchtkwaliteit in de binnensteden slecht is.

Tags: , , , ,

Registraties EU in oktober…Drie VW-fabrieken exclusief…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties