fbpx
bekeken: 991 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Arval presenteert vijfjarenplan

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 6 oktober 2020, 14:58

Leestijd: < 1 minuut

In een online persconferentie heeft de internationale leasemaatschappij Arval zijn plannen bekendgemaakt voor de komende vijf jaar. Arval is tot de conclusie gekomen dat de focus te veel lag op de auto. De komende vijf jaar wil Arval zich ontwikkelen tot een leider in duurzame mobiliteit.

De persconferentie werd voorgezeten door ceo Alain Van Groenendael, die tot besluit een opsomming gaf van waar de plannen toe moeten leiden. Zo wil Arval in 2025 als leider in duurzame mobiliteit twee miljoen auto’s op de weg hebben, waarvan een half miljoen elektrisch. (Arval beheert nu 1,3 miljoen auto’s.) In 2025 wil Arval de CO2-uitstoot van zijn vloot met 30 procent hebben verminderd en het aantal ongelukken met 10 procent. Bovendien wil Arval als bedrijf in 2025 volledig CO2-neutraal opereren.

Prioriteiten

Teneinde deze doelstellingen te kunnen behalen heeft Arval een viertal prioriteiten geformuleerd: mobiliteit, milieu, technologie en samenwerking. Onder de noemer van ‘360° Mobility’ wil Arval een volledig pakket aan mobiliteitsdiensten kunnen aanbieden, waar onder meer e-bike leasing en car sharing deel van uitmaken en die de klant de vrijheid biedt om te reizen op de manier die hij zelf kiest.

De zorg voor het milieu schaart Arval onder de noemer ‘Good for you, good for all’. Het betreft een toolbox, met verschillende hulpmiddelen, waarvan ‘vehicle to grid’ de opmerkelijkste is. In eerste instantie zal Arval dit instrument, waarmee de auto ook energie kan teruggeven aan het netwerk op momenten dat de auto stilstaat, uitrollen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Samen moet een en ander leiden tot een mobiliteit die schoner en veiliger is.

Technologie speelt niet alleen hierbij een rol, maar is ook een prioriteit die de gebruiker meer gemak moet bieden. Onder de noemer ‘Connected & flexible car’ zet Arval zich ten doel een rij-ervaring van wereldklasse te bieden, volgens het uitgangspunt: een connected reis is een simpeler reis.

De vierde prioriteit betreft de samenwerking met geselecteerde partners als verzekeraars, makelaars, vervoerbedrijven, onder de noemer ‘Arval Inside’ en volgens het bekende credo: To go fast, you go alone. To go far, you go together.

Eerste trekking Auto’s de…Stern verkoopt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties