bekeken: 1022 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Audi past 3D toe in carconfigurator

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 31 juli 2018, 14:08

Leestijd: < 1 minuut

Audi gaat 3D-visualisatie gebruiken in zijn carconfigurator. Het zegt daarmee de eerste autofabrikant ter wereld te zijn.

In plaats van statische afbeeldingen kunnen klanten voor het eerst rondom – 360 graden – een beeld van hun auto bekijken via de Audi-website. Nederland diende als een pilotland voor de configurator, die voor alle modellen beschikbaar is.

Met de nieuwe tool kunnen klanten volgens Audi hun naar wens samengestelde auto “interactief en zeer realistisch tot in het kleinste detail ervaren.” Zo is het mogelijk de koplampen aan te zetten of de portieren te openen en te sluiten. Vanachter het beeldscherm zijn honderden miljoenen mogelijke modellen en uitrustingsvarianten beschikbaar. Ook is het model naar keuze met één muisklik in verschillende omgevingen te plaatsen, zoals een tunnel of een landschap in IJsland.

Details

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de kleinste details weer te geven. Dat kunnen de gekozen afwerkingsstrips zijn, maar ook het openen en sluiten van de cabriokap. De 3D-hulp is via de Audi-site op ieder gewenst device te gebruiken, zonder speciale app. De 3D-applicatie maakt gebruik van virtuele Audi-datamodellen en renderingtechnieken, zoals in de gamesindustrie.

In de nabije toekomst zal het systeem een upgrade krijgen naar 4K en landspecifieke achtergronden. Ook zal het programma worden vertaald voor gebruik in de showroom van de Audi-dealer.

Tags: , , , ,

Werkstraf voor mishandelen…Op winterbanden tijdens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties