bekeken: 610 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Audi test vliegende taxi

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 29 november 2018, 16:35

Leestijd: 1 minuut

Audi, Airbus en Italdesign hebben gezamenlijk tijdens de Amsterdam Drone Week een vliegende taxi getest. Het prototype is een schaalmodel van 1:4. De vliegende taxi combineert een autonoom rijdende elektrische auto met een drone voor passagiers.

“De vliegende taxi komt eraan, daar zijn we bij Audi van overtuigd”, zegt Bernd Martens, president van Audi-dochter Italdesign. “Steeds meer mensen verhuizen naar de stad. Alleen door automatisering blijven ze in de toekomst verzekerd van mobiliteit, bijvoorbeeld met gerobotiseerde taxi’s. Zonder onderweg te hoeven overstappen op een ander voertuig kunnen de passagiers werken, ontspannen of zich vermaken. Als we erin slagen het verkeer intelligent te verdelen over de weg en de lucht, profiteren zowel de steden als hun inwoners daarvan.”

Service

In Mexico City en Sao Paolo kun je al een helikoptervlucht boeken en vanaf de landingsplaats in een Audi naar de plaats van bestemming worden gebracht. “Een dergelijke service helpt ons de behoeften van onze klanten beter te leren begrijpen. De toekomstige vliegende taxi’s moeten aantrekkelijk zijn voor een brede groep stedelingen. Binnen het project Pop.Up Next leren we de grenzen van de technische mogelijkheden kennen. De volgende stap is een rijdend en vliegend prototype op ware grootte”, aldus Martens.

Tags: ,

‘Kras niet weg met tandpasta…Bovag en bonden in principe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties