bekeken: 495 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Augustus slechte maand autoverkoop Europa

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 september 2019, 15:30

Leestijd: < 1 minuut

De registratie van nieuwe personenwagens kende in augustus een min van 8,4% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt Acea, koepel van Europese autofabrikanten.

Over de eerste acht maanden van dit jaar bedraagt de afname 3,2%. Juli gaf nog een plusje te zien van 1,4% vergeleken met twaalf maanden eerder.

Spanje -30,8%

De vijf grootste Europese afzetmarkten moesten ieder terrein prijsgeven, met Spanje (-30,8%) en Frankrijk (-14,1%) in de meest negatieve rol. Acea relativeert dat augustus 2018 een uitzonderlijk goede maand was voor de registraties. Aan de vooravond van de ‘fatale’ WLTP-datum 1 september gingen destijds bovengemiddeld veel voertuigen over de toonbank. Ze waren nog gebaseerd op de oude, ook wat bpm betreft goedkopere NEDC-test en veelal aangekocht door importeurs/dealers.

Kijkend naar de eerste acht maanden van 2019, dan liet de vraag naar nieuwe personenwagens een veer van 3,2% vergeleken met januari-augustus 2018. In totaal ging het dit jaar tot nu toe om 10,5 miljoen registraties. Van de ‘big five’ wist alleen Duitsland (+0,9%) een positief resultaat te boeken.

Tags: , ,

Athlon voegt e-Bike toe aan…Vooral Audi A4 inruiler op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties