fbpx
bekeken: 1282 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Auto uitlezen in de cloud

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 november 2016, 11:30

Leestijd: < 1 minuut

Met de aanstaande introductie (28 november) van Mech5 brengt leverancier Diagnoses uitlezen in de cloud op de markt. Mech5 is een voortzetting van de DEC Superscan software, met dit verschil dat gebruikers data voortaan ontsluiten via internet.

Deze benadering biedt volgens Diagnoses als belangrijk voordeel dat software downloaden niet meer nodig is. “Na je inlog ga je aan de slag met de meest recente versie. Jezelf afvragen ’ben ik nog wel up to date’  is nooit meer nodig”, zegt directeur Erik Streurman. Ook informatie over wat er wanneer is gedaan aan het voertuig blijft op deze manier te bereiken.

Mech5 kent een hoge communicatiesnelheid met het voertuig. Volgens Streurman kent het universele kanaal weliswaar al online diagnose, maar betreft het hier apps met één specifieke functie, zoals EOBD. Mech5 daarentegen omvat het hele spectrum – zoals coderen, motormanagement, airbag, ABS en TPMS. Het nieuwe, in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelde diagnoseapparaat draait onder Windows, Android en (vanaf 2017) Apple. Ondersteund worden op dit moment Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Lancia, Lexus, Mazda, Mini, Opel, Peugeot, Renault en Toyota. Nog niet volledig toepasbaar zijn data voor de merken Audi, Land Rover, Mercedes, Seat, Skoda, Smart en Volkswagen. Overige merken (zoals Volvo en Nissan) zullen in de loop van 2017 worden toegevoegd.

Tags: , ,

Carteam en Stapp.in werken…Omgaan met kritiek
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties