fbpx
bekeken: 800 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Autobezitter onbekend met revisie

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 13 juni 2019, 16:24

Leestijd: < 1 minuut

62 procent van de Nederlandse autobezitters is niet op de hoogte van het bestaan van gereviseerde auto-onderdelen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Rematec, het platform voor de automotive revisie-industrie, aan de vooravond van de tweejaarlijkse Rematec-vakbeurs in Amsterdam (23 tot 25 juni) onder duizend autobezitters. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en Stiba.

Bereidheid

Uit het onderzoek blijkt verder dat 91 procent van de consumenten openstaat voor revisie-onderdelen als kostenbesparend en duurzaam alternatief. Van de respondenten is 83 procent bereid hier proactief naar te vragen bij hun garage.

Duurzamer, goedkoper

Rematec wijst er verder op dat de productie van gereviseerde onderdelen minder belastend is voor het milieu dan de productie van nieuwe onderdelen. Uit onderzoek van de Verein Deutscher Ingenieure blijkt dat het vervaardigen van gereviseerde auto-onderdelen tussen de 56 en 89 procent aan CO2-uitstoot bespaart. Volgens VDI kunnen gereviseerde producten voor 40 tot 80 procent van de inkoopprijs van een gelijkwaardig origineel product aangeboden worden. Daarmee kunnen zij een aanzienlijke kostenbesparing voor de consument opleveren.

Tags: , , ,

Fastned opent honderdste…Wendy Thijssen: ‘De spanning…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties