fbpx
bekeken: 609 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Autobinck neemt belang in scale-up SafeDrivePod

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 25 augustus 2020, 09:04

Leestijd: < 1 minuut

Autobinck heeft via zijn dochteronderneming Mobinck een belang genomen in SafeDrivePod, een bedrijf dat een techniek heeft ontwikkeld die afleiding door de smartphone in het verkeer voorkomt.

SafeDrivePod is in 2016 opgericht en heeft gebruikers in meer dan twintig landen. Het bedrijf werkt samen met internationale verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen die hun schadelast en hun verzekeringspremies willen verlagen en met fleetowners die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Inmiddels zijn er meer dan honderdduizend SafeDrivePods verkocht.

Mobinck is een start-up van Autobinck die zich via mobiliteitsbedrijven als Radiuz, Toogethr en Moove richt op nieuwe vormen van mobiliteit. Over het instappen van Autobinck zegt medeoprichter Paul Hendriks van SafeDrivePod: “Met Autobinck is een solide partij ingestapt die het ons mogelijk maakt om versneld te groeien en die kan bijdragen aan onze ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto.”

Paul Zekhuis, ceo van AutoBinck: “De dienstverlening van SafeDrivePod sluit heel mooi aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck al biedt en past bij onze ambitie om innovatie in mobiliteit verder invulling te geven met concrete proposities voor grote fleetowners.”

Corona-tracer

Behalve de oplossingen om afleiding tijdens het rijden te minimaliseren heeft SafeDrivePod na het uitbreken van de corona-pandemie de corona-tracer gelanceerd. Medeoprichter Erik Damen van SafeDrivePod: “We hebben snel een van onze bestaande producten omgebouwd tot een meetinstrument dat alle contacten herleidt van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. En dit zonder dat daar gps of een smartphone voor nodig is en met maximale privacy-waarborging. Wereldwijd is er grote interesse in deze technologische oplossing. Hierdoor bieden we niet alleen veiligheid in het verkeer maar ook op de werkvloer.”

Monaco introduceert 19 inch…Patrick Bunnik nieuwe CEO…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties