bekeken: 1268 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Autodis-Doyen moeder PHE neemt Oscaro over

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 16 november 2018, 14:48

Leestijd: < 1 minuut

Parts Holding Europe, moederbedrijf van het Franse Autodis (waartoe ook onderdelendistributeur Doyen behoort), heeft de webshop Oscaro overgenomen.

Eerder dit jaar nam Autodis al een belang van 15 procent in Oscaro. Overigens blijft 17,5 procent van de aandelen in handen van Oscaro-oprichter Pierre-Noël Luiggi.

Oscaro is actief in Frankrijk en Spanje, maar heeft ook klanten in andere Europese landen, waaronder de Benelux. Volgens het overnamebericht heeft Oscaro in Europa een bestand van acht miljoen klanten en realiseerde de onderneming in 2017 een omzet van 320 miljoen euro. PHE stelt dat door de overname nu serieus werk gemaakt kan worden van een omnichannel benadering van de aftermarket. Die behelst dan zowel een b-to-b als een b-to-c strategie. Zo ontstaat ook een platform dat consumenten die online onderdelen, accessoires en banden kopen kan ‘koppelen’ aan montagepartners van Oscaro. Hiermee volgt PHE-Autodis de weg die PSA-Distrigo eerder is gegaan bij de overname van Misterauto, de tweede grote Franse webshop.

foto Oscaro

Tags: , , , , ,

Tesla Model 3 krijgt CCS…Event Automotive Insiders over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties