bekeken: 1969 x
Waardeer dit artikel:
319 votes, average: 2,59 out of 5319 votes, average: 2,59 out of 5319 votes, average: 2,59 out of 5319 votes, average: 2,59 out of 5319 votes, average: 2,59 out of 5
(2,59)
(Inloggen is vereist)

Autofabrikanten massaal naar Silicon Valley

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 juli 2015, 07:27

Leestijd: 1 minuut

Wie tegenwoordig naar het Mekka van de auto-industrie wil afreizen, hoeft niet meer naar Detroit, München of Turijn. Autofabrikanten vestigen zich massaal in Silicon Valley om maar zo dicht mogelijk tegen technologiereuzen als Google en Apple aan te schurken.

Inmiddels hebben Nissan, Ford, Mercedes, Volkswagen, Toyota, General Motors en BMW vestigingen in de beroemde vallei, die allen op research en development zijn ingericht. De laatste loot aan de tak is Honda die zich in het stadje Mountain View heeft gevestigd. Naast het openen van het R&D-lab start Honda ook met een Xcelerator-programma, waarbij startups worden ondersteund.

Met de komst van de autobouwers naar het epicentrum van technologie wordt maar weer eens aangegeven in welke richting de auto-industrie inmiddels denkt. Van een synergie met de ‘nieuwe’ spelers is echter nog geen sprake. Over en weer worden belangrijke werknemers bij elkaar weggekaapt. Zo weekte Apple onlangs De voormalige kwaliteitsmanager Doug Betts van Fiat Chrysler los.

Tags: , ,

Samenwerking Anwb en KwikFit…Malafide handel in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties