bekeken: 1060 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Automotive Academy stapt in schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 28 augustus 2019, 10:33

Leestijd: < 1 minuut

Na de overname van Vanesch Verf vorig jaar was duidelijk dat Sator/Fource zijn activiteiten aan het uitbreiden is naar het domein van schadeherstel. Via Automotive Academy gaan dit najaar ook de eerste cursussen speciaal voor de schadeherstelbranche van start.

De aftrap voor de nieuwe cursus wordt gegeven tijdens de Cromax Roadshow bij Vanesch Verf, dinsdag 27 augustus op de vestiging van Vanesch Verf in Hoogeveen, en vandaag in Tilburg.

Elektronica

Guido Touber is salesmanager bij Automotive Academy en merkt een duidelijk verschil tussen de universele garage en het schadeherstelbedrijf. “We hebben inmiddels bij een tweetal schadeherstelketens geïnventariseerd waar nu behoefte aan is. Het probleem is dat er in schadeherstel veel meer verdeeldheid is dan in het universele autobedrijf. Iedereen roept en wil wat anders. Wat in ieder geval vaak ontbreekt, is basiskennis van elektronica. De schadehersteller is vaak een ambachtsman, hands-on, maar bij de elektronica gaat het mis. Steeds vaker zul je, voordat je kunt beginnen met schadeherstel, storingen moeten kunnen uitlezen en diagnose stellen. Dus gaan we voorzichtig beginnen met niveau 1- en 2-cursussen diagnose. Gaandeweg zullen wij het programma verder uitbreiden en specialisaties aanbieden voor de technici. Daarmee zal op langere termijn een structureel opleidingsplan voor de schadehersteller gemaakt worden dat aansluit bij de behoefte van onze klanten.”

ADAS

Op termijn wil Automotive Academy de cursussen voor de schadeherstelbranche uitbreiden, bijvoorbeeld met een training reparatie ADAS. Guido Touber: “Voor de universele garages hebben we al een compleet ADAS-programma op de plank liggen. Dat kunnen we vrij gemakkelijk vertalen naar de schadeherstelbranche, maar ook daarvoor geldt dat een bepaalde basiskennis van de elektronica vereist is. Dus laten we daar eerst eens mee beginnen.”

Nationaal Schadecongres

Op 10 september organiseert kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders in Studio A12 in Bunnik het Nationaal Schadecongres. Op deze bijeenkomst gaat het over de kwaliteit van schadeherstel en de prijs daarvan. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van Automotive Insiders.

Tags: , ,

Europese autoverkopen pieken…Ondernemersvertrouwen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties