bekeken: 1631 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Automotive Insiders over gedeelde mobiliteit

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 27 oktober 2017, 10:05

Leestijd: < 1 minuut

Automotive Insiders verzorgt op 16 november een themabijeenkomst over de deeleconomie. Vijf experts gaan in op de kansen en bedreigingen van gedeelde mobiliteit.

‘Sharing’ rukt op, getuige de groei van Car2go en SnappCar, de maatschappelijke verschuiving van bezit naar gebruik en de opkomst van de abonnementeneconomie. Steeds meer personen en bedrijven worden onderdeel van platforms die mobiliteit gaan faciliteren. De volgende sprekers gaan bij Automotive Insiders nader in op deze branchetrend:

Max Erich, senior economisch onderzoeker van het wetenschappelijk bureau van ING. Hij belicht actueel ING-onderzoek naar de Nederlandse deel- en abonnementeneconomie.

Laurens Lapré, vicepresident bij CGI Nederland. Hij vertelt hoe je vanuit big data kunt toewerken naar bruikbare diensten.

Koen Frenken, hoogleraar Innovatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij is medeauteur van het rapport Eerlijk Delen, over de deel- en kluseconomie. Welke varianten bestaan er, wat kan de impact zijn voor de huidige stakeholders?

Marc de Jong Luneau is commercieel directeur bij Northwave, strijder tegen cybercrime en -spionage. De moderne auto genereert enorme hoeveelheden data. Welke kans is er op diefstal van data, kennis en ideeën?

Matthijs Wouters, commercieel directeur Arval, is ervan overtuigd dat sharing niet te stoppen is.  Hoe speelt het bedrijf daar op in?

Kijk hier voor meer details en aanmelden.

Tags: , , ,

Column Thijs de Baaij: Alles…RAI Vereniging en Bovag:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties