bekeken: 568 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Automotive-secties RAI bundelen krachten

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 januari 2020, 08:42

Leestijd: < 1 minuut

De secties Automotive Industry en RAI AutomotiveNL van RAI Vereniging bundelen vanaf nu hun krachten in RAI Automotive Industry NL. Met de fusie ontstaat volgens de betrokkenen één krachtig platform voor ondernemers en instellingen binnen de auto- en truckindustrie.

RAI Automotive IndustryNL heeft een sterke internationale focus en van oudsher banden met de Europese branchevertegenwoordiging in Brussel. De kracht van RAI AutomotiveNL kracht zit vooral in stimulering van innovaties, ontwikkelen van start-ups en arbeidsmarkt. RAI AutomotiveNL is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond.

Marktpositie

De nieuwe, overkoepelende sectie wil de marktpositie en concurrentiekracht van haar leden wereldwijd versterken. Met het oog daarop zijn de activiteiten ondergebracht in vijf programmalijnen: smart mobility, green mobility, materials, internationalisation en human capital. De Nederlandse automotive sector is goed voor een productiewaarde van circa twintig miljard euro en telt zo’n 45.000 werknemers. De sector exporteert circa 95 procent van alle geproduceerde producten. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt, met een aandeel van circa 45 procent. (foto Christ Clijsen)

Tags: ,

Twen-Tyre Almelo sluit deurenColumn Barend Luiting:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties