bekeken: 4206 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Autopia gaat over op Doyen Auto

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 11 juli 2017, 15:34

Leestijd: < 1 minuut

Autopia Autoparts heeft ook voor de vestiging in Hellevoetsluis alsnog gekozen voor Doyen als huisleverancier.

Na de verkoop van zijn vijf vestigingen tellende grossiersbedrijf Kanta aan franchisegever Brezan startte ondernemer Ed Kanij in 2014 toch weer met een eigen grossiersbedrijf in Hellevoetsluis, aanvankelijk met AD als huisleverancier. Voor de in januari 2017 geopende tweede vestiging in Dirksland koos Kanij voor een samenwerking met Doyen Auto. Na een halfjaar kiest hij dus ook voor zijn eerste vestiging voor Doyen.

Best tevreden

Ed Kanij was aanvankelijk tevreden met de samenwerking met AD. “Ze hadden een complete lijn en ik was best tevreden. Maar toen werd AD Benelux overgenomen door Partspoint en zat ik toch weer met Brezan opgescheept. Dat bleek niet te werken en dus ben ik overgestapt naar Doyen.”

Aanvulling

Doyen moest daarvoor wel eerst aan een aantal wensen van Kanij tegemoet komen. “Ik was natuurlijk een vrij complete lijn gewend, met onder meer 3M, Motip… Dat waren lijnen die ik er wel graag bij wilde hebben. Dankzij de samenwerking met onder meer Vanesch Verf kon Doyen daarin voorzien en daar ben ik erg blij mee. Doyen begrijpt tenminste goed dat de klant tevreden gehouden moet worden. Die klant ben ik dan, in dit geval.”

Nummer twee

Het lijkt erop dat Doyen zijn positie in de Nederlandse grossierswereld aan het verstevigen is. Het is zelfs sterker dan dat, als je het aan Ed Kanij vraagt. “Nu er kapitaal achter Doyen zit en er uitbreiding van het assortiment mogelijk is, denk ik dat Doyen zelfs in staat is om de nummer twee van de Nederlandse grossierswereld te worden.”

Bij de foto: Bas Verhoeven (links) van Doyen Auto bezegelt de nieuwe samenwerking met Autopia Autoparts van Ed Kanij met een handdruk.

Tags: , , , , ,

Ook ticket Abu Dhabi bij…Dominic Vrieze naar Lumileds
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties