fbpx
bekeken: 844 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Autoverkopen China kelderen 92 procent

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 februari 2020, 09:36

Leestijd: < 1 minuut

In China zijn in de eerste twee weken van februari 92 procent minder nieuwe auto’s verkocht. Het coronavirus houdt autokopers weg van de showrooms, zo meldt nieuwssite Bloomberg.

In de eerste week van februari was de daling zelfs 96 procent. Het dagelijks gemiddelde kwam uit op slechts 811 nieuwe auto’s.

-70 procent heel februari

Bloomberg baseert zich op een rapport van de koepelorganisatie van Chinese fabrikanten van personenauto’s PCA. Die gaat voor heel februari uit van een daling van 70 procent en grofweg 40 procent voor de eerste twee maanden van 2020. In deze cijfers zijn de verkopen van bestelwagens niet meegerekend.

“Er kwam bijna niemand naar de autodealers in de eerste week van februari. De meeste mensen bleven thuis”, aldus Cui Dongshu, algemeen secretaris van de PCA. Dealers hebben de productie in de tweede week van februari geleidelijk weer opgestart, om uit te komen op een dagelijkse verkoop van 4098 voertuigen. Dat is nog altijd 89 procent minder dan in de tweede week van februari 2019. Dongshu verwacht dat de situatie in de derde week van februari zal verbeteren.

Tags: , ,

Cats & CaddiesVernieuwde ADAS-tool Hella op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties