fbpx
bekeken: 736 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Autoverzekering 20 procent duurder dan 2015

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 15 mei 2019, 08:41

Leestijd: < 1 minuut

Auto-eigenaren betalen dit jaar gemiddeld twintig procent meer voor hun autoverzekering dan vier jaar geleden – en acht procent meer dan in 2018. Maastricht blijft koploper in het rijtje steden waar de jaarpremies het hardst stegen, meldt vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

autopremiesDe Limburgse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Den Haag (+ 39 procent) en Den Bosch (+35 procent) als duurste steden. “Georganiseerde autodiefstallen in Maastricht kosten verzekeraars al jaren veel geld waardoor de premie ieder jaar stijgt. Zelfs nu het aantal diefstallen daalt, blijft de hoge premie nodig om de vergoedingen te kunnen betalen”, zegt Frederik van der Veen, ceo van Autoverzekering.nl.

Jonge bestuurders

Den Haag, Utrecht en Den Bosch blijken de duurste steden voor jonge bestuurders. Ook hier zijn verschillende factoren van invloed. Zo rijden in Den Haag na Amsterdam de meeste auto’s. Daardoor is de kans op verkeersongelukken groter, terwijl het in Leeuwarden een stuk rustiger op de weg is. Ook worden jongeren door verzekeraars gezien als een risicogroep, wat leidt tot hogere premies in het algemeen. “De verschillen per stad zijn aanzienlijk. Voor consumenten loont het om regelmatig te kijken of ze nog de meest voordelige verzekering hebben. Ook als je verhuist.”

Categorieën

Voor het onderzoek zijn de premies in de twaalf hoofdsteden en Amsterdam met elkaar vergeleken. Hiervoor is gekeken naar de prijzen in de categorieën Starter, Familie en Senior voor de verzekeringen WA, WA+ en Allrisk. Autoverzekering.nl gebruikt ieder jaar dezelfde profielen en verzekeringen, zodat de uitkomsten van meerdere jaren met elkaar vergeleken kunnen worden.

  • Starter: een bestuurder (28 jaar) van een VW Golf, vijf schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.
  • Familie: een bestuurder (43 jaar) van een Volvo V70, vijftien schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.
  • Senior: een bestuurder (73 jaar) van een Toyota Yaris, dertig schadevrije jaren, tienduizend kilometer per jaar.

Tags: , ,

Auto-industrie is vastgeroest‘Connected cars: Europese…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties