fbpx
bekeken: 2177 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,55)

Autoweek bepleit transparanter schadeverleden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 mei 2016, 10:38

Leestijd: < 1 minuut

Het schadeverleden van occasions is volgens Autoweek niet inzichtelijk voor de koper. Dat blijkt volgens het consumentenblad uit eigen onderzoek. Reden voor het weekblad om te pleiten voor meer transparantie.

Het schadeverleden is voor de occasionhandel en het autobedrijf eenvoudig op te vragen, maar voor de particulier niet. Gezien de impact van schade op de vraagprijs lopen consumenten onnodig risico bij de aankoop en eventuele latere inruil. Technisch is het eenvoudig om dit soort informatie ook voor de particulier inzichtelijk te maken, maar leasemaatschappijen blokkeren deze stap – volgens Bovag “met het oog op restwaardes.”

1,1 miljoen

In Nederland worden elk jaar worden 1,1 miljoen officiële schadetaxaties uitgevoerd (bron: Autodata). Daarbij gaat het niet om herstel buiten de verzekeraar (teneinde de no claimkorting niet te beperken). Volgens Autodata loopt een auto gedurende zijn bestaan gemiddeld 1,4 keer schade op. Voor Bovag is het onderzoek volgens een woordvoerder aanleiding om zich opnieuw hard te voor transparantie voor consumenten.

Tags: , , ,

Formule Autoservice Netwerk…Symposium HAN 'Werkplaats van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties