bekeken: 243 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Axalta kleurrapport: grijs is het nieuwe wit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 november 2019, 12:43

Leestijd: 1 minuut

In de nieuwe, 67e editie van Axalta’s jaarlijkse wereldwijde populariteitsrapport van autokleuren heeft grijs op de Europese markt de koppositie overgenomen van wit.

Waar wit daalde met 1% steeg grijs met 2%, waardoor grijs hier voor het eerst aan kop gaat. Daarbij gaat het om een range van “natuurlijk tot verfijnd en subtiel grijs”, zegt Elke Dirks, kleurontwerper bij Axalta.

Wereldwijd is de top drie van autokleuren echter anders verdeeld. Hier gaan de podiumplaatsen naar achtereenvolgens wit (38%), zwart (19%) en grijs (13%). Wit is sinds 2011 wereldwijd de top autokleur. Dit jaar viel zilver van het erepodium: de 10% populariteit is het laagste niveau in meer dan tien jaar tijd. Wit, zwart, grijs en zilver blijven dominant en vertegenwoordigen wereldwijd 80% van het marktaandeel. In Noord-Amerika stijgt blauw met 2% (10% van alle voertuigen), parelwit is het populairst in Azië, terwijl Afrika lichte kleuren zoals zilver en wit prefereert (58% gecombineerd).

Kleurmonitor

Het rapport van Axalta wordt sinds 1953 jaarlijks gepubliceerd en is volgens de lakproducent de langstlopende en meest uitgebreide kleurmonitor in de auto-industrie. Het biedt OEM’s nieuwe inzichten in consumentenvoorkeuren.

Petronas zet in op…Oog voor detail
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties