fbpx
bekeken: 850 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bandenomzet na vier maanden nog in de plus

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 20 mei 2020, 09:38

Leestijd: < 1 minuut

De afgelopen vier maanden heeft het universele autobedrijf gemiddeld 278 banden verkocht. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar en zelfs 11,2 procent meer dan in 2018.

Dat blijkt uit de omzetcijfers die WESP analyseert voor onze Nationale Bandenmonitor. Aan de WESP-analyses doen inmiddels meer dan 900 autobedrijven mee.

De slechts geringe stijging ten opzichte van vorig jaar wordt veroorzaakt door de min in april van 6,3 procent, die geheel is toe te schrijven aan de coronacrisis. Over het eerste kwartaal werd nog een plus gerealiseerd van 4,6 procent.

Vakantieklaar

Ondanks alle economische druk en een consument die weinig vertrouwen in de eigen financiële toekomst op korte termijn heeft, blijkt onderhoud, de apk en in het verlengde daarvan ook de bandenretail een stevige pijler onder de aftersalesactiviteiten van het autobedrijf. In deze tijd een marktvoorspelling maken is een riskante zaak. Mei zal nog niet echt herstel laten zien, maar nu de verwachting is dat veel Nederlanders in eigen land op vakantie zullen gaan, zal het vakantieklaar maken van de auto wellicht weer een opwaartse beweging van de bandenverkoop laten zien.

Tags: , , , ,

The E-Cube has landedFactuurbedrag hoogste in zes…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties