fbpx
bekeken: 1150 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

14,8 procent meer banden in januari

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 13 februari 2019, 08:54

Leestijd: < 1 minuut

Universele autobedrijven vervingen in januari 2019 14,8 procent meer personenautobanden dan in januari 2018.

Dit blijkt uit de recente WESP-cijfers. Het gemiddelde universele autobedrijf verkocht en monteerde in januari 78 personenauto- en/of bestelautobanden. Dat waren er in dezelfde maand vorig jaar 68 stuks.

Omzet op peil

Deze mooie plus was volgens een aantal retailers en groothandelaren vooral aan het weer te danken. Ook de apk droeg bij aan de plus. Het prijsniveau voor de consument bleef gelijk. Dus de omzet in euro’s bleef op peil. Dat laatste komt enerzijds door de vraag naar de iets duurdere vierseizoenenband en anderzijds nam ook de vraag naar nieuwe winterbanden toe, met dank aan die enkele besneeuwde dagen.

WESP

Aan de bandencijfers ligt de werkplaatsadministratie van inmiddels 702, hoofdzakelijk universele autobedrijven ten grondslag. Gezamenlijk zetten zij in januari 54.756 banden weg. Het is nog vroeg om na één maand al conclusies te trekken, maar gezien de dalende verkoopcijfers van nieuwe personenauto’s in januari en voorlopig ook in februari, is de verwachting op een beter aftersalesjaar toch iets waar men in de aftermarket naar uitkijkt. Minder nieuwe auto’s betekent een veroudering van het wagenpark, mede door de wel verhoogde import van jonge gebruikte auto’s, onder andere uit Duitsland.

Tags: , , ,

Lightyear wint innovatieprijs18 miljoen euro boete voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties