bekeken: 1718 x
Waardeer dit artikel:
210 votes, average: 2,50 out of 5210 votes, average: 2,50 out of 5210 votes, average: 2,50 out of 5210 votes, average: 2,50 out of 5210 votes, average: 2,50 out of 5
(2,50)
(Inloggen is vereist)

Belgische auto-importeurs moeten informeren over update

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 juli 2016, 08:23

Leestijd: 1 minuut

Dertig Belgische auto-importeurs moeten op last van de economische inspectie toelichten hoe ze updates in de software van hun voertuigmerken uitvoeren. De actie is een initiatief van vice-premier Peeters, die meer duidelijkheid wenst over de nasleep van VW’s dieselgate.

Volgens de minister is tot nog toe niet alleen de consument maar ook de garagist verstoken gebleven van essentiële informatie over hoe het nu verder met gemanipuleerde diesels. Een gedetailleerde vragenlijst, deze week verstuurd, moet helderheid bieden over wat de updates concreet inhouden, meldt De Tijd. Binnen een maand wil Peeters de vragenlijst retour hebben.

In België moeten in de nasleep van VW’s sjoemelsoftwareschandaal 320.000 auto’s naar de garage. Wat er daar aan herstelwerk precies gebeurt, is tot op heden niet helder. De bewindsman vindt dat de consument recht heeft op alle details rond de aanpassing van zijn voertuig. De autosector neemt in de optiek van Peeters een te passieve houding aan.

Overigens verschilt hij van mening met Volkswagen-CEO Matthias Müller over de toekenning van een schadebedrag voor gedupeerde VW-rijders in Europa. Afgelopen weekeinde stelde Müller dat hij voor Europeanen geen geld reserveert, dit in tegenstelling tot de situatie in de VS. Minister Peeters zegt geen enkele reden te zien waarom Belgische benadeelden niet ook financiële  compensatie zouden mogen krijgen.

Tags: , ,

Pechhulp Bosch Car Service in…Faal snel
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties