bekeken: 1960 x
Waardeer dit artikel:
289 votes, average: 2,75 out of 5289 votes, average: 2,75 out of 5289 votes, average: 2,75 out of 5289 votes, average: 2,75 out of 5289 votes, average: 2,75 out of 5
(2,75)
(Inloggen is vereist)

Berijders verantwoordelijk voor aanrijdingen zelfrijdende auto

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 oktober 2015, 11:11

Leestijd: 1 minuut

Berijders en niet zelfrijdende auto’s zijn verantwoordelijk geweest voor de aanrijdingen met een dergelijke auto. Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Michigan. De onderzoekers voerden een eerste veiligheidsanalyse uit van zelfsturende auto’s van Delphi, Audi en Google die mogen testen op de wegen in Californië.

Van de 11 botsingen die met een zelfrijdende auto waren onderzocht, bleek dat in geen enkel geval de automobilist verantwoordelijk was voor de aanrijding. In 72,7 procent van de gevallen ging het om kleine aanrijding met nog geen 10 kilometer per uur. Ook in het achteruit rijden ging het vaker mis; in 50 procent van de gevallen.

De onderzoekers haasten zich te zeggen dat door de noviteit van het zelf rijden nog geen serieuze vergelijking kan worden gemaakt met conventionele auto’s. Ook zijn de omstandigheden waarin de zelfrijdende auto’s hun kilometers maken (rustige wegen in het Californische landschap, perfecte weersomstandigheden) nog niet met de realiteit te vergelijken.

Tags: , , , , ,

Nederland stemt tegen uitstel…Brezan koopt Haagse grossier
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties