fbpx
bekeken: 1604 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Berkhof: 30% minder onderhoud door EV’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 17 oktober 2019, 15:58

Leestijd: < 1 minuut

Van Mossel Automotive Groep verwacht dat een elektrische auto 30% procent minder onderhoud nodig heeft dan een voertuig op fossiele brandstof. Maar een bedreiging ziet algemeen directeur Eric Berkhof er niet in, zegt hij in De Telegraaf.

Berkhof erkent dat EV’s dankzij hun eenvoudiger aandrijving toekunnen met minder onderhoud. Vrees voor een steeds leger rakende werkplaats, zoals sommige dealers die uiten, heeft hij echter niet. “Zaken als banden, remblokken, aandrijvingen en schades blijven hetzelfde. In 2030 is zo’n 30% tot 35% van de auto’s elektrisch. Het totaal aan onderhoud ligt dus tegen die tijd dus zo’n 10% lager. Het verlies moeten we compenseren met groei elders, maar daar hebben we voldoende tijd voor.”

België

Veel dealerovernames in eigen land zal de Van Mossel Automotive Groep niet meer maken, zegt Berkhof. Wel ziet hij potentie in de truckbranche (“een hele nieuwe markt voor ons”) en in Vlaamstalig België. Bij onze zuiderburen nam de onderneming eerder al de dealergroepen GMAN en Bruyninx over, goed voor 22 vestigingen en driehonderd werknemers. Voor Van Mossel is de Vlaamse markt om meerdere redenen interessant. De emotie om een auto te bezitten is er sterker en de fiscale voorwaarden zijn gunstiger. “Daardoor is een zakelijke auto gebruikelijker en is de gemiddelde prijs hoger.”

Autodelen

Over een doorbraak van autodelen is Berhof duidelijk: die komt er niet. “Hooguit in de vier grote steden, omdat het daar misschien lastig is om een auto voor de deur te hebben. Verder ben ik erg gereserveerd over autodelen. Daar hebben mensen toch helemaal geen zin in. Ik geloof dat ook een volgende generatie gewoon een eigen auto wil hebben.” Over het mislukte overnamebod op Stern zegt Berkhof: “Wij wilden Stern vooral kopen vanwege Sternlease. Dat onderdeel heeft Stern in maart afzonderlijk verkocht aan ALD. Wij zijn nu dus ook niet meer geïnteresseerd in het gehele bedrijf maar wel in delen.”

Tags: , , ,

De keuze voor kwaliteitPon opent…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties