bekeken: 719 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Berner nadert verhuizing nieuwbouw Kerkrade

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 20 juli 2020, 11:46

Leestijd: < 1 minuut

Berner Group meldt dat ze ondanks de coronacrisis het nieuwe Europese centrale distributiemagazijn in Kerkrade volgens plan heeft kunnen uitvoeren. De eerste medewerkers hebben hun intrek genomen in de bijbehorende kantoorvleugel van het nieuwe Benelux-hoofdkantoor.

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de verhuizing van de producten uit het huidige logistiek centrum in Landgraaf. De beschikbare bedrijfsruimte wordt vergroot van 7.000 naar 25.000 vierkante meter, met uitbreiding tot 40.000 vierkante meter als optie. Parallel daaraan is er een groeipotentieel van het aantal voorradige artikelen van 18.000 naar 25.000. Vanuit het nieuwe magazijn zal de Berner Group niet alleen de Benelux, maar binnenkort ook de metropool regio Rhein-Ruhr bedienen. Doel is om klanten nog op de dag van bestelling te beleveren. “Op een zwaarbevochten markt kan dat een zeer onderscheidend concurrentievoordeel zijn”, benadrukt Christoph Möltgen, die binnen de directie van de Berner Group verantwoordelijk is voor de logistiek.

Arbeidstijdverkorting

De ongeveer drie maanden durende fase van arbeidstijdverkorting is in bijna alle landen van de Group sinds juni beëindigd. Ontslagen als gevolg van de crisis zijn de onderneming tot nu toe bespaard gebleven. Het aantal medewerkers is met rond 8.200 nagenoeg constant ten opzichte van het vorige jaar. Wel bleef in 2019/2020 het zakendoen op de automotive markt moeilijker (-1,1%) dan in de overige sectoren.

Berner verkoopt verbruiksmaterialen, chemie, gereedschappen en services aan professionals in de automotive, bouw en industrie. Inmiddels behaalt de onderneming bijna elke tiende euro omzet via het online verkoopkanaal. De callcenteractiviteiten zijn het afgelopen boekjaar (1 april 2019 t/m 31 maart 2020) met 6,5% gestegen.

Tags: ,

Universeel onderhoud dankzij…Nieuwe identiteit Toyota…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties