fbpx
bekeken: 773 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Bij Liqui Moly wordt niemand ontslagen’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 maart 2020, 12:58

Leestijd: < 1 minuut

Met de mededeling “Niemand wordt ontslagen. Als het nodig is, zie ik van mijn salaris af”, steekt directeur Ernst Prost van Liqui Moly zijn werknemers een hart onder de riem in moeilijke tijden.

Vorige week nog beloofde hij iedere medewerker een bonus van duizend euro als financiële blijk van dank voor de inzet die zijn personeel toont in tijden van corona. Daar komt nu dus een baangarantie bovenop. “Met angst en zorgen is het slecht leven, helemaal als er grote uitdagingen het hoofd moeten worden geboden. Daarom heb ik mijn mensen beloofd, dat zij er financieel niet op achteruit zullen gaan. Niemand wordt ontslagen!”

De belofte geldt voor alle medewerkers: in Duitsland zelf, maar ook bij de dochterondernemingen in Spanje en Portugal, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika en de VS. Ook medewerkers in Denemarken, Groot-Brittannië, België en Nederland, en in Thailand, China, Japan en India vallen daaronder. “Wij ondernemen wereldwijd, dus nemen ook wereldwijd onze verantwoordelijkheid. Overal hebben collega’s gezinnen die moeten worden onderhouden.”

Balans

Met de baangarantie wil Prost de business gaande te houden, want de gezondheid van zijn personeel mag dan boven alles gaan, aan de andere kant wil hij de toelevering en afzet niet in gevaar zien komen. “Zolang dat gewaarborgd wordt, kunnen wij onze productie ook gaande houden.”
Ook Liqui Moly ziet nu de orders teruglopen. Prost heeft berekend dat hij voor 2020 nog circa 57 miljoen euro nodig heeft om alle loonkosten en sociale bijdragen te kunnen betalen. “Dat is de uitdaging die we de afgelopen dagen onmiddellijk met man en macht hebben opgepakt”, aldus Ernst Prost. Zo nodig ziet hij zelfs af van zijn eigen salaris.

Prost prijst zich dan ook gelukkig dat hij in Duitsland woont, dat economisch wel een stootje kan hebben. “Veel landen die toch al verzwakt waren, staan met hun rug tegen de muur. Wij zullen volharden zolang we kunnen.”

‘Sluiting autofabrieken kost…Winterbanden verliezen terrein
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties