bekeken: 1155 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bijbetalen effectief tegen ‘laadpaalkleven’

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 15 oktober 2018, 13:15

Leestijd: < 1 minuut

Het probleem van e-rijders die onnodig lang een laadpaal bezet houden (‘laadpaalkleven’) kan effectief worden bestreden door prijsprikkels. Dat leert onderzoek van de TU Delft, Hogeschool van Amsterdam en schonebrandstoffenleverancier Pitpoint.

laadpaalklevenLaadpaalkleven is volgens de onderzoekers een groeiend probleem. Doordat e-rijders laden tijdens het parkeren, neigen zij ernaar hun auto ook wanneer ze niet meer laden gewoon te laten staan. Volgens Rick Wolbertus, promovendus bij de Hogeschool van Amsterdam en de TU Delft, worden laadpalen met enige regelmaat lang tot zeer lang gebruikt. “Sessies van meer dan 24 uur vormen weliswaar maar vijf procent van alle laadsessies, maar zorgen wel voor meer dan een kwart van de bezetting van publieke oplaadpalen.”

Resultaten

Samen met Rick Wolbertus onderzocht Gerzon in opdracht van Pitpoint het effect van prijsprikkels op het laadgedrag van e-rijders in Nederland. Uit het experiment kwam naar voren dat circa tachtig procent van de laadpaalklevers gevoelig is voor een prijsprikkel. Al bij een relatief laag bedrag blijkt het middel effectief. Ook toont het onderzoek aan dat de parkeerdruk (meer of minder plekken) een rol speelt. Pitpoint ontwerpt, bouwt, financiert, exploiteert en onderhoudt openbare en privé tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof, en elektrische laadpunten, voor bedrijven en overheden.

Tags: , , , , , , , , ,

Van Mossel ook in Tilburg met…Video ruitspecialist…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties