bekeken: 1122 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bijtelling elektrische auto naar 8%, tot 45 mille

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 17 september 2019, 17:08

Leestijd: < 1 minuut

De vraag of de bijtelling voor elektrische auto’s volgend jaar wel of niet omhoog gaat is eerder deze middag tijdens de troonrede beantwoord. De voorstellen uit het klimaatakkoord van juni jl. werden herhaald: vanaf 2020 geen 4 maar 8 procent bijtelling.

De nieuwe bijtelling geldt vanaf de jaarwisseling bovendien niet meer tot vijftigduizend euro maar tot 45 mille. Voor het aanschafbedrag daarboven heeft een elektrische auto binnenkort geen bijtellingsvoordeel meer, maar betaalt de zakelijke rijder ook hier 22 procent bijtelling.

Minder aantrekkelijk

Vereniging Zakelijke Rijders zegt dat de aanstaande ingreep “haaks staat” op de sturing van de afgelopen jaren. In de voorbije jaren stimuleerde de overheid de verkoop van elektrische auto’s sterk. Die fiscale houding heeft geresulteerd in een jaarlijkse verdubbeling van de EV-verkoop en in vijf procent marktaandeel op het geheel van alle nieuw verkochte auto’s. “Het verhogen van het bijtellingspercentage zal ongetwijfeld de verkopen afremmen”, zegt VZR. De belangenbehartiger van zakelijke rijders adviseert nog dit jaar een elektrische auto te bestellen (en die in 2019 te naam te stellen).

Tags: , ,

Mydigitalservice voor…De toekomst is elektrisch
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties