bekeken: 923 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

BMW en Daimler samen in autodelen

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 28 maart 2018, 14:52

Leestijd: < 1 minuut

De BMW Group en Daimler slaan de handen ineen bij het aanbieden van mobiliteitsdiensten. De twee autofabrikanten hebben daartoe een joint venture opgericht waar zij beide voor 50 procent aandeel in hebben. Daarbuiten blijven zij elkaars concurrenten, zo verzekeren zij in een gezamenlijke persmededeling.

De samenwerking werd eind 2016 al aangekondigd, omdat ook BMW en Daimler zien dat mobiliteit verandert. De partners willen hun klanten een totale mobiliteitsoplossing kunnen bieden. Samen willen zij de uitdagingen aangaan die stedelijke mobiliteit en veranderende consumentenwensen opwerpen. Ze werken daarin samen met gemeenten en andere belangengroepen.

In hun oplossingen voor autodelen zal de joint venture elektrische deelauto’s aanbieden, in combinatie met eenvoudige toegang tot oplaadstations en parkeergelegenheden.

Emissievrij

“De BMW Group geeft vorm aan toekomstige mobiliteit en slaat daartoe nieuwe wegen in. Onze strategie is gericht op een digitale en emissievrije toekomst”, zei Harald Krüger, bestuursvoorzitter van BMW. “Door onze mobiliteitsdiensten te combineren creëren wij een uniek digitaal ecosysteem. Door deze samenwerking wordt het voor onze klanten nog makkelijker om kennis te maken met de emissievrije mobiliteit van de toekomst.”

Transformatie

Ook bestuursvoorzitter Dieter Zetsche wil met Daimler vooroplopen in de toekomst van stedelijke mobiliteit. “Bij Daimler stellen we alles in het werk om te transformeren van autofabrikant naar een aanbieder van mobiliteitsdiensten.

De oprichting van de joint venture is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Tags: , , , ,

Whispbar wordt YakimaVerblinding is kwestie van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties