bekeken: 1215 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

BMW Group deelt anonieme verkeersinformatie

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 3 juni 2019, 16:16

Leestijd: < 1 minuut

Samen met partners uit de politiek, auto-industrie en dienstverleners heeft BMW Group een pilot gelanceerd van een neutraal serverplatform om verkeersgegevens op het gebied van veiligheid te delen.

Gegevens die voertuigsensoren verzamelen worden gecombineerd met aanvullende, realtime data om weggebruikers nauwkeurige waarschuwingen te sturen, bijvoorbeeld over water of ijs, slecht zicht en gestrande auto’s. Daimler, Ford, Volvo, Here Technologies en TomTom participeren eveneens in de pilot, in samenwerking met de EU Data Task Force, opgezet door de Europese Commissie.

Open ecosysteem

BMW Group zegt per 1 juli, als eerste autofabrikant, zijn veiligheidsrelevante verkeersgegevens  beschikbaar te stellen aan iedereen die werkt onder de ‘Creative Commons’-licentie. Het concern wil een open ecosysteem promoten om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren. “Het delen van verkeersgegevens en de verbindingen tussen voertuigen via C-V2X2 kan de veiligheid voor alle weggebruikers direct verbeteren”, zegt Christoph Grote, Senior Vice President Electronics BMW Group.

Geen licentiekosten

De veiligheidsgegevens zijn vanaf 1 juli beschikbaar op het Here Open Location Platform. Op deze manier kunnen geïnteresseerde derde partijen van instellingen tot startups de gegevens zonder licentiekosten gebruiken. Het principe hierachter is wederkerigheid: de partijen die de relevante gegevens delen, kunnen ook gebruikmaken van diensten waarmee de verkeersveiligheid weer verder kan worden verhoogd.

Tags: , , , ,

CCV: Keurmerk anti-diefstal…Gaspedaal en Autotrack in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties