fbpx
bekeken: 722 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

BMW update 750.000 auto’s over the air

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 16 oktober 2020, 12:54

Leestijd: < 1 minuut

BMW kondigt aan dat het wereldwijd zijn besturingssysteem voor meer dan 750.000 auto’s over the air gaat updaten. De upgrade bevat onder meer nieuwe, uitgebreidere functies zoals BMW Maps, Google Android Auto en eDrive Zones.

Duitse BMW-rijders zijn het eerst aan de beurt. Zij kunnen hun nieuwe software in hun auto aantreffen vanaf 19 oktober. Deze kan zonder kosten worden gedownload en geïnstalleerd. Klanten krijgen een pushbericht op het dashboard of via de BMW-app op hun smartphone als de download klaarstaat. Na de Duitse markt volgen in etappes de markten in Europa, de VS, Canada, China en overige markten.

Nieuwe en uitgebreide functies

BMW Maps wordt met de nieuwe software uitgebreid met een totaal nieuwe navigatie-ervaring. De routeberekening zal aanmerkelijk sneller gaan en zal dynamischer zijn, dankzij de combinatie met real-time verkeersinformatie. Google Android Auto maakt het met de nieuwe versie van het besturingssysteem mogelijk om draadloos de functies van hun smartphone in de auto te gebruiken. BMW-rijders kunnen dan via Google Assistent of via dashboard de apps op hun smartphone gebruiken, zonder die aan te hoeven raken. De nieuwe digital service eDrive Zones helpt BMW-rijders met een plug-in hybride op een meer milieubewuste manier te rijden. Door geofencing schakelt de auto bijvoorbeeld automatisch over op elektrische modus wanneer een groene zone binnengereden wordt.

Dit zijn enkele van de nieuwe en uitgebreide functies die beschikbaar komen met de nieuwste versie van het BMW Operating System 7.

Nederlandse registraties…Strengere aanpak…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties