bekeken: 772 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

BMW vervangt topman al na vier jaar

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 19 juli 2019, 14:30

Leestijd: 1 minuut

BMW heeft een nieuwe topman: Oliver Zipse (55). De huidige topman Harald Krüger kon naar verluidt niet langer rekenen op het mandaat van de machtige Quandt-familie dat eigenaar is van het merk.

Pijnpunt is de gevoerde strategie, waar elektrificatie onder vier jaar Harald Krüger niet dominant genoeg in werd opgevoerd. Aan zijn opvolger Oliver Zipse is het nu om dat te keren. De premiummerken zoals BMW waren laat met een antwoord op het snelle succes van Tesla met achtereenvolgend de Model S, X en recent de 3.

In het officieel perscommunique vanuit de fabrikant wordt gesteld dat Zipse ‘BMW Group voorziet van een fris momentum om de mobiliteit van de toekomst vorm te geven’. Zipse zit al sinds 1991 bij het merk.

Onder Krüger en met Zipse al in de raad van bestuur is het gamma van BMW fors verbreed. De gedachte erachter is om met margerijke lijnen zoals de X7 en de 8-serie de verlangde innovaties te kunnen bekostigen.

Tags: , , ,

Dealer moet willen veranderenVolvo roept 37.000 diesels…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties