fbpx
bekeken: 2092 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,66)

BOA: de succesvolle drie-eenheid

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 april 2016, 09:27

Leestijd: < 1 minuut

De relatie tussen de bandenafzet, apk en het regulier onderhoud is een cruciale drie-eenheid. Deze combinatie is vaak bepalend voor de werkplaatsomzet én het aantal contactmomenten. Dit keer in de Nationale Bandenmonitor dan ook aandacht voor deze succesbepalende drie-eenheid.

De afkorting BOA staat voor Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, maar staat ook voor banden, onderhoud en apk. Dat de drie-eenheid van deze componenten belangrijk is voor het succes van de werkplaats, blijkt wel uit de Wesp-analyse over het eerste kwartaal van dit jaar.

Bij de 304 aangesloten garagebedrijven werd dertig procent van de bandenomzet gerealiseerd in combinatie met apk en onderhoud. Twintig procent van de bandenomzet werd gerealiseerd bij klanten die uitsluitend een afspraak voor apk hadden gemaakt.

Dat betekent dat vijftig procent van de bandenomzet bij de gemonitorde Wesp-bedrijven werd gerealiseerd in combinatie met een apk-moment. Verder kwam veertig procent van de werkplaatsklanten doelbewust bij de werkplaats voor vervanging van banden, terwijl tien procent banden kocht in het verlengde een ‘gewone’ onderhoudsafspraak.

Meer cijfers en verdieping over dit onderwerp zijn hier terug te lezen.

Tags: , , , , , ,

Helft minder kilometers na…Groei Europese registraties…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties