fbpx
bekeken: 1314 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,77)

Boete van 68 miljoen voor accurecyclingbedrijven

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 februari 2017, 08:29

Leestijd: < 1 minuut

Drie bedrijven die accu’s recyclen krijgen van de Europese Commissie gezamenlijk een boete van 68 miljoen euro voor het maken van verboden prijsafspraken. Dat heeft de Europese Commissie gisteren bekendgemaakt.

Het gaat om het Belgische Campine, het Britse Eco-Bat Technologies en het Franse Recyclex. Ook het Amerikaanse Johnson Controls, producent van onder meer Varta, heeft zich schuldig gemaakt aan de gewraakte praktijken, maar krijgt geen boete omdat dit bedrijf de zaak aanhangig maakte bij de Europese Commissie. 

De meeste kartels zijn er om prijzen voor consumenten hoog te houden; het accukartel daarentegen zwoer samen om hun inkoopprijzen omlaag te brengen. Voor Europese consumenten is de uitkomst dezelfde: zij hebben jarenlang teveel betaald voor hun autoaccu’s.

De recyclingbedrijven kochten gebruikte autoaccu’s in bij demontagebedrijven Tussen 2009 en 2012 hebben de vier recyclingbedrijven afgesproken om lagere prijzen te bieden voor de inkoop van gebruikte autoaccu’s uit Duitsland, Frankrijk, België en Nederland.

In Europa worden jaarlijks meer dan 50 miljoen autoaccu’s gerecycled. 

Tags: , , , , ,

Autoschadeteam sterker door…Vakgarage op weg naar 400…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties