fbpx
bekeken: 2048 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,45)

Boris verkoopt zijn Mercedes dealerbedrijven

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 december 2016, 09:58

Leestijd: < 1 minuut

De voormalige tennisspeler Boris Becker, tegenwoordig vooral bekend van pokertoernooien, verkoopt zijn drie Mercedes-Benz dealerbedrijven in Noord Duitsland.

Jarenlang was de tennisster het gezicht van de dealergroep en ook een belangrijk uithangboord in de regio voor Mercedes-Benz. In de regionale pers laat Becker weten dat hij de verkoop van zijn dealerbedrijven noodzakelijk acht om de continuïteit van die betreffende vestigingen te waarborgen. Want zo stelt de sportondernemer: “De komende jaren zullen alleen grote krachtige dealergroepen overleven. Dus moeten mijn drie bedrijven onderdeel van zo’n groter geheel worden. De digitalisering die gaat plaatsvinden in de branche, mede door connected cars, vergt hoge investeringen en die kun je alleen terugverdienen binnen een veel groter geheel dan mijn drie dealerbedrijven.”

De argumenten van Becker gelden overigens voor vele bedrijven in West-Europa en zijn één van de redenen voor een verdere consolidatie in dealerland.

Becker verkoopt de drie dealervestigingen overigens aan de Duitse dealerholding Brinkmann Groep, die behalve Mercedes-Benz ook de merken smart, Opel, Chrysler Jeep, MAN truck en EVO bus vertegenwoordigt.

Tags: , ,

Pop-up store Audi in UtrechtForse uitbreiding Dubbeldam…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties