bekeken: 2122 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Bosch-app maakt autosleutels overbodig

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 23 augustus 2018, 12:51

Leestijd: < 1 minuut

Met de app Perfectly Keyless zet Bosch autosleutels op de smartphone. Dit zou het einde kunnen betekenen van de autosleutel zoals we die nu kennen.

De digitale autosleutel biedt eigenaren van privévoertuigen gemak. Hij is vooral nuttig voor wagenparken met meerdere chauffeurs. Fleetmanagers en logistieke dienstverleners kunnen via de app bestuurders toegang geven tot de voertuigen. Bosch kondigde de digitale autosleutel een jaar geleden al aan en verwachtte toen dat de autosleutel in 2020 op de markt zou komen. Nu laat Bosch weten dat Perfectly Keyless zijn werelddebuut maakt op de aanstaande bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover.

Hoe het werkt

In het geval van een wagenpark hebben zowel de wagenparkbeheerder als de chauffeur de app op hun smartphone staan. De wagenparkbeheerder kan een wagen aan een chauffeur toewijzen, bijvoorbeeld voor een bepaalde route. De app genereert een persoonlijke, digitale sleutel voor het voertuig en voor de chauffeur. Wanneer deze laatste in de buurt komt van de wagen, ontgrendelt deze automatisch. Evenzo vergrendelt de wagen wanneer de chauffeur van de wagen wegloopt.

Veiligheid

De digitale sleutel werkt altijd, ook als de batterij van de smartphone leeg is. In dat geval communiceren de telefoon en de wagen door middel van near field communication (NFC).

Het is weer een ding minder om te vergeten mee te nemen, zolang je je smartphone maar bij je hebt. Bovendien maakt het diefstal van de auto moeilijker, omdat telefoons doorgaans beveiligd zijn en dieven niet zomaar toegang hebben tot de app. Wanneer de smartphone toch kwijtraakt of gestolen wordt, kan de digitale sleutel online worden gedeactiveerd.

Tags: , ,

Nederland telt meeste publieke…Roadshow met nieuwe producten…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Leendert Hutmacher: 24 augustus 2018 om 07:31

Moet je wel een startknop hebben 🙂

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties