bekeken: 4251 x
Waardeer dit artikel:
638 votes, average: 2,69 out of 5638 votes, average: 2,69 out of 5638 votes, average: 2,69 out of 5638 votes, average: 2,69 out of 5638 votes, average: 2,69 out of 5
(2,69)
(Inloggen is vereist)

Bosch koopt SB Limotive

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 september 2012, 12:23

Leestijd: 1 minuut

Bosch neemt afscheid van haar partner Samsung SDI in SB Limotive Germany en zet een nieuwe strategie uit in de accumarkt. Het bedrijf koopt de joint venture uit Stuttgart en intensiveert de eigen ontwikkeling en productie van efficiënte accutechnologie. De aankoop is nog wel onderworpen aan de goedkeuring van de autoriteiten.

“Elektromobiliteit is een markt met een groot potentieel voor de toekomst. We zijn al succesvol gestart met diverse projecten, terwijl heel wat andere projecten in het vooruitzicht liggen. Door een herstructurering van onze activiteiten kunnen we beter inspelen op de behoeften van onze klanten op gebied van marktfocus en -snelheid”, zegt Bernd Bohr, voorzitter van de Automobieldivisie van de Bosch Groep in een reactie op de reorganisatie.

Bosch wil zijn activiteiten op het vlak van elektrochemie en de productie van lithiumionaccu’s verder uitbreiden. De oprichting van een productiefaciliteit in Europa is een ander belangrijk onderdeel van de Bosch-strategie. Het doel is om de knowhow van Duitse en Europese toeleveranciers efficiënt te combineren op het gebied van grondstoffen en de bouw van complexe productiefaciliteiten.

Meer ontwikkelingen

Tegelijkertijd met de aankoop van SB Limotive wordt ook Cobasys geïntegreerd in Bosch. Deze dochteronderneming, die belangrijk is voor de Amerikaanse markt, heeft vestigingen in Orion (Michigan) en Springboro (Ohio).

Tags: , , , , , ,

Tipping point bepaalt…Strix lanceert flexibel leasen
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties