fbpx
bekeken: 1745 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bosch ontwikkelt snelle coronatest

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 maart 2020, 11:37

Leestijd: < 1 minuut

Toeleverancier Bosch heeft ook een medische divisie. Deze heeft een coronatest ontwikkeld waardoor binnen twee en een half uur kan worden vastgesteld of iemand het virus heeft. Bosch zegt de test te hebben ontwikkeld in zes weken tijd.

“Geen tijd verliezen is essentieel in het gevecht tegen het virus”, zegt Bosch. “Met deze test staat binnen twee en een half uur vast of iemand is besmet en kan de persoon meteen in quarantaine. Er hoeft niet met samples gewerkt te worden en laboratoria waar samples worden onderzocht, worden ontlast,” aldus Bosch.

Moleculair

Bosch beweert dat de nauwkeurigheid van de test meer dan 95 procent is. Kwaliteitsstandaarden van de WHO zouden worden gerespecteerd. Het is volgens Bosch ’s werelds eerste moleculaire diagnosetest, die behalve tegen Covid-19 ook bij vermoedens van andere luchtwegaandoeningen gebruikt kan worden, zoals Influenza typen A en B. Vanaf april is de nieuwe test beschikbaar in Duitsland, gevolgd door andere landen in Europa.

Tien tests per dag

Met deze test kan één apparaatje tien tests per dag uitvoeren in 24 uur tijd. Bosch verwacht dat het testen met dit apparaat veel sneller zal gaan. Het bedrijf heeft geen prijs van het apparaatje gecommuniceerd.

Tags: , ,

VWE: occasionhandel zakt in,…Jubileumeditie IBIS van juni…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties