bekeken: 713 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bosch: rijhulpsystemen steeds populairder

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 februari 2019, 11:37

Leestijd: < 1 minuut

Van alle in 2017 nieuw geregistreerde auto’s in Nederland was 45 procent uitgerust met een automatisch noodremsysteem. Een jaar eerder was dat ‘slechts’ 39 procent, rapporteert Bosch op basis van analyse in acht Europese landen.

Hulpsystemen in nieuw geregistreerde auto's in Nederland (2017)
Hulpsystemen in nieuw geregistreerde auto’s in Nederland (2017)

Ook parkeerhulp (sensoren, achteruitkijkcamera’s, automatisch inparkeren) was dat jaar in Nederland erg populair, met een installatiegraad van 62 procent. “Steeds meer bestuurders willen dat hun auto meedenkt en zelf meestuurt”, concludeert Dirk Hoheisel, lid van de Raad van Bestuur van Bosch.  “Rijhulpsystemen zijn niet alleen leuke gadgets die het rijden comfortabeler maken. Ze kunnen ook levens redden.”

Verplicht

Op Europese schaal blijft de installatieratio van rijhulpsystemen eveneens toenemen. Parkeerhulp bevindt zich op de eerste plaats, gevolgd door de automatische noodrem. Nu nog is zo’n stopassistent een optie, maar de Europese Unie werkt aan regelgeving die toepassing vanaf 2022 verplicht

maakt. Dat zou duizend levens per jaar kunnen redden in de EU. Verrassend vindt Bosch het feit dat niet de premiumauto’s het vaakst systemen voor parkeerhulp als standaarduitrusting hebben maar de compacte en middenklasse modellen.

Installatiegraad

Frankrijk is met een installatieratio van 85 procent de absolute leider in Europa op het gebied van parkeerhulpsystemen. Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk (68 procent) en Duitsland (66 procent) – Italië staat achteraan met 44 procent. België en Duitsland zijn met een installatiegraad van 54 procent voortrekkers op het gebied van automatische noodremsystemen.

Tags: , , , ,

Themamiddag over trends op de…Zeven nieuwe vestigingen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties