fbpx
bekeken: 725 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bosch toont slimme 3D displays op IAA

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 augustus 2019, 12:01

Leestijd: < 1 minuut

Groter, visueel aantrekkelijker en volop snufjes: digitale displays vervullen steeds meer een sleutelrol voor de bestuurder en zijn passagiers. Er staan de nodige uitbreidingen op stapel, meldt Bosch aan de vooravond van de IAA Frankfurt (12-22 september).

Nieuwe 3D display producten zullen volgens de toeleverancier een meer realistische, driedimensionale weergave gaan bieden. Informatie lijkt ‘uit het scherm’ te komen, bijvoorbeeld actuele filemeldingen. Die wijze van projecteren is niet alleen prettig om te zien maar ook in functioneel opzicht beter. Informatie wordt sneller begrepen dan bij vertoning op conventionele schermen.

Potentie

“Meer en meer worden displays in auto’s interactieve systemen, die beter inspelen op de informatiebehoefte van de bestuurder”, zegt Steffen Berns, president van Bosch Car Multimedia. “Er ligt hier een enorme potentie voor ons.” In een prognose gaat Global Market Insights ervan uit dat tussen nu en 2025 de wereldwijde markt voor auto-informatieschermen zal verdubbelen in omzet (13,4 miljard euro nu, 26.7 miljard euro over zes jaar).

In bioscoopfilms heeft de toepassing van 3D uitsluitend als doel om de amusementswaarde te verhogen. In een auto gaat het om meer dan dat, met name veiligheid. “Een waarschuwing die uit het scherm lijkt te springen heeft een veel hogere urgentie”, aldus Berns. Bij parkeren bijvoorbeeld kan de nieuwe schermgeneratie een realistischer beeld tonen van hetgeen de achtercamera registreert. Verder is tijdens navigeren de weergave van de omgeving dermate ruimtelijk dat volgens Bosch direct helder is waar precies zich de volgende afslag bevindt.

3D-brillen

Bij de ontwikkeling maakt Bosch gebruik van geïntegreerde technologie, die het stelt zonder losse accessoires als 3D-brillen. Ook de hardware zal anders dan anders worden, van klein en plat naar groot en gebogen, soms zelfs in ronde vormen of bijgestelde hoeken. Bosch zegt dat ook bediening door middel van de stem of vingers naar een hoger niveau getild gaat worden.

Tags: , ,

AT Kearney: Autodelen meer…Veel autopech Nederlandse…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties