bekeken: 1488 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bovag: autoverduisteraar slaat weer toe

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 februari 2019, 11:18

Leestijd: < 1 minuut

Bovag waarschuwt zijn achterban voor ‘de autoverduisteraar’, die blijkens signalen van leden opnieuw actief is op verschillende plekken in Nederland.

Steevast zegt de verdachte dat zijn eigen auto total loss of verkocht is. De oplichter gebruikt regelmatig de naam van zijn moeder om auto’s te kopen. Vervolgens wordt de huurauto of het voor een proefrit meegegeven model niet teruggebracht. Een variant is dat de man een keuze maakt en in afwachting van levering een voorloopauto vraagt. Ook dit exemplaar keert niet terug. De nieuwe auto wordt betaald noch opgehaald.

Volgens Bovag is de verdachte al eerder actief geweest in Friesland, Brabant en Limburg. Recent heeft hij toegeslagen in Lexmond, Urk en Deventer. Omdat niet ieder Bovag-lid melding maakt van verduistering, is het volgens een woordvoerder moeilijk de exacte omvang in beeld te krijgen. “Maar het zijn wellicht enkele tientallen auto’s.”

Mijn Bovag

De verduisteraar is bekend bij de politie, woont in Limburg en is volgens de politie al jaren actief. Opvallend is dat de voertuigen weer terug zijn bij de rechtmatige eigenaar, dankzij tips van omwonenden. Het signalement op Mijn Bovag gaat gepaard met de oproep aan gedupeerde leden om collega’s te waarschuwen en melding te doen bij de Fraudehelpdesk van de politie.

Tags: , ,

Musk: ‘Autonoom rijden kan…Belt-in-oil-riemen Gates voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties