fbpx
bekeken: 971 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Bovag: maat houden bij loonstijging schade

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 26 april 2019, 13:44

Leestijd: < 1 minuut

De verdiencapaciteit van schadebedrijven staat onder grote druk. Terughoudendheid is daarom geboden als het gaat om stijging van de loonkosten. Die boodschap heeft Bovag de werkgeversdelegatie meegegeven die onderhandelt over een nieuwe carrosserie-cao.

Bij de branchevereniging zijn 386 herstellers voor auto- en glasschade aangesloten. Ze vallen onder de cao Carrosseriebedrijven (onderdeel van de cao Metaal en Techniek). Bovag zelf zit niet aan de gesprekstafel, wél de FWT (Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek).

Op het eigen ledenportaal meldt Bovag dat zij de betreffende onderhandelaar op heeft gewezen dat de markt voor schadeherstel gedomineerd wordt door “een relatief beperkte groep grote opdrachtgevers, met name verzekeraars en leasemaatschappijen, die zeer scherp inkopen. De tarieven die deze grote opdrachtgevers hanteren, bieden geen ruimte voor loonkostenstijgingen.”

Enquête

In die opvatting ziet Bovag zich gesterkt door de uitkomsten van zijn  enquête, voorafgaand aan de onderhandelingen. Op de vraag of er loonruimte is, waren de meest gegeven antwoorden ‘nee” en ‘alleen als er in de cao meer flexibiliteit en dus verdiencapaciteit ingebouwd wordt’.

Aflopende cao

De bestaande cao Metaal en Techniek loopt af op 31 mei. Bovag typeert de cao als “heel breed, met een waaier aan bedrijven en bedrijfstakken en bijbehorende belangen.” Reden voor Bovag om bij de onderhandelaars specifiek aandacht te vragen voor “de unieke situatie in de schadebranche.”

Tags: , , , , , , , ,

Europa betaalt 428 miljard…ALD Automotive bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties