bekeken: 5423 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Bovag in ongelijk om pensioenverdeling

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 maart 2018, 16:20

Leestijd: < 1 minuut

De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van Bovag in de zaak van de pensioenverdeling afgewezen.

Bovag was in cassatie gegaan tegen het pensioenarrest van 17 mei 2016. Daarin was bepaald dat het pensioenfonds PMT vrij is in de uitvoering van de pensioenregeling die door de sociale partners is vastgesteld. Bovag wil echter dat zijn leden zelf kunnen bepalen hoe de verdeling van werkgevers- en werknemersdeel in de pensioenpremie komt te liggen. De verdeling die door PMT was gemaakt zou nadelige gevolgen hebben voor werkgevers én werknemers. In cassatie heeft de Hoge Raad nu bepaald dat PMT inderdaad vrij is in de uitvoering van de pensioenregeling. Bovag heeft daar, als één van de sociale partners, geen directe zeggenschap over.

Gevolgen

Bovag laat weten verbaasd te zijn over de uitspraak. De brancheorganisatie voegt daar aan toe dat die geen directe gevolgen heeft voor de sector. “De ontstane problemen voor de huidige en voorgaande cao-periode zijn al gerepareerd in de cao-afspraken.”

Bovag wil nu proberen op een andere manier invloed te krijgen op de premies en de pensioenen van werkgevers en werknemers in de sector.

Tags: , , ,

Column Jos Veldhuisen: het…Duitse auto-industrie strooit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Peter Pols: 8 maart 2018 om 18:19

In de autobranche gaat het al lang niet meer om autos maar om geld.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties