fbpx
bekeken: 1543 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,41)

Bovag vraagt om aanpak leegstand

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 februari 2017, 13:51

Leestijd: < 1 minuut

Gemeenten moeten soepeler omgaan met de bestemmingsplannen voor lege autopanden. Dat is een van de oplossingen die Bovag aandraagt voor de enorme leegstand in deze sector.

In Nederland staan ruim 600 autopanden leeg, met een totale oppervlakte van ruim 700 duizend vierkante meter. De daling in WOZ-waarde van deze panden bedroeg over de afgelopen tien jaar 13 procent. In een gisteravond gepubliceerd visiedocument, bestemd voor dealers en autobedrijven, vraagt Bovag aandacht voor dit probleem. Ook worden oplossingen aangedragen hoe ermee om te gaan.

Het document beschrijft de ontwikkelingen en trends in de mobiliteitssector. Hoewel de behoefte aan winkeloppervlak afneemt, verdienen gemeenten nog altijd veel aan de ontwikkeling van weilanden tot bedrijfsterreinen – zonder zich af te vragen of die functies wel nodig zijn.

Verwant hieraan is het probleem van een star bestemmingsplan. Wie zijn autopand wil verkopen of verhuren moet zich noodgedwongen vaak richten op potentiële kopers met eenzelfde bestemming. Kort gezegd: auto, boot of caravan. “Terwijl er partijen staan te springen om er een andere bestemming aan te geven”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens, “zoals fitnessketens, supermarkten, restaurants en speelparadijzen.”

Soepeler

Bovag stelt gemeenten dan ook voor om soepeler om te gaan met bestemmingsplannen. Huyskens: “We gaan de behandeling binnenkort door Den Haag van de Omgevingswet dan ook aangrijpen om dit standpunt onder de aandacht te brengen. Verder vragen we gemeenten om een rem op die nieuwbouwprojecten en roepen we ondernemers op om een langetermijnvisie te ontwikkelen voor hun vastgoed.”

Tags: ,

Pay-as-you-driveverzekering…Keler en De Jong treden toe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties