fbpx
bekeken: 1707 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Branchebreed advies: mondkapje op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 oktober 2020, 15:02

Leestijd: < 1 minuut

Vooruitlopend op een wettelijke verplichting een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten adviseren brancheorganisaties in de mobiliteitssector hun leden nu al om deze maatregel te nemen. Ook aan klanten is het verzoek bij het betreden van een autobedrijf een mondkapje te dragen.

Focwa laat weten al geregeld vragen van leden te krijgen over het dragen van wat officieel een mondneusmasker heet. “We merken dat het leeft. We willen nu eenmaal graag dat virus een halt toeroepen en zorgen dat klanten en medewerkers veilig het schadeherstelbedrijf binnen kunnen komen”, aldus de woordvoerder.

Protocol

De brancheorganisaties hebben in overleg met elkaar een protocol opgesteld voor de hele mobiliteitssector over hoe binnen het bedrijf om te gaan met de coronamaatregelen. Focwa, Bovag en Vaco zitten in het overleg dat dit protocol vaststelt en zo nodig bijstelt. Ook alle sociale partners zijn bij dit overleg betrokken.

Ter illustratie zegt branchemanager Edwin Brinksma van bandenbrancheorganisatie Vaco: “We gaan binnenkort de Bandenwisselweken in. Bij sommige bedrijven wordt dan met twee man aan één auto gewerkt als dat efficiënter is. Ook controleren medewerkers elkaars werk. Immers, veiligheid voor alles. Omdat de 1,5 meter afstand dan niet altijd haalbaar is, adviseren wij dringend in zo’n situatie een mondneusmasker te dragen.”

Groepsgrootte

De tweede belangrijke wijziging in het protocol betreft de groepsgrootte. Vaco zijn leden het aantal personen binnen het bedrijf te beperken tot dertig. Bovag roept op om tijdelijk sowieso geen evenementen in het eigen bedrijf te organiseren.

Omdat het volledige protocol zo’n vijftig bladzijden bestaat, komt Vaco volgende week met instructiekaarten, die het protocol vertalen naar concrete maatregelen binnen het bedrijf.

Strengere aanpak…Stamboom van een…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties