fbpx
bekeken: 1683 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Auto’s de Baas helpt garage met fabrieksinfo

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 september 2020, 12:37

Leestijd: < 1 minuut

Vandaag, 21 september, is het startsein gegeven voor een branche breed samenwerkingsverband dat erop is gericht garagebedrijven te helpen bij het werken met originele fabrikanteninformatie. Onder de noemer van Auto’s de Baas moet het initiatief alle autobedrijven in staat stellen om ook de nieuwste auto’s te blijven onderhouden en repareren.

In Auto’s de Baas werken verschillende partijen samen die doorgaans concurrenten zijn. Bovag, de grossiers Alliance Automotive, Fource en GroupAuto, (verenigd in RAI Aftermarket), de opleiders AutoNiveau  en GMTO, en verschillende vakmedia, waaronder Aftersales Magazine, hebben op initiatief van Bovag de handen ineengeslagen. De mogelijkheid bestaat voor partijen om daar later bij aan te haken. “Het moest een open samenwerking zijn, concurrentieneutraal, waarin voor iedereen plek is”, licht branchemanager Hans Joosten van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven toe.

Website

Het eerste wapenfeit van Auto’s de Baas is een website die moet helpen bij de vraag welke oplossing voor toegang tot technische data het beste bij een bepaald bedrijf past, waar die oplossing te vinden is en hoe je die kunt invoeren. Ook geeft de site tips voor slimme  samenwerking. Je hoeft immers niet alles zelf te kunnen of zelf te doen. De website is niet uitputtend. “Het is een plek waar de basiszaken worden uitgelegd en waar je ziet welke opties er zijn en waar je terecht kunt voor ondersteuning en opleiding. Wie meer de diepte in wil, kan van hieruit doorgaan naar de verschillende partners.”

De website wordt continu aangevuld. Alle partners spelen daarbij een belangrijke rol. Autosdebaas.nl is voor iedereen bereikbaar, ook voor niet-Bovag-leden, en zit dus niet achter een speciale inlog of wachtwoord.

In het aankomende nummer van Aftersales Magazine, dat op dinsdag 29 september verschijnt, geeft Hans Joosten een nadere toelichting bij de start van Auto’s de Baas.

‘KwikFit wordt voorbereid op…Beschuldigde topman Nikola…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties